Benodigde ingrediënten Stamppot met rucola en tomaat voor 4 personen
- 1200 gr kruimige aardappels (geschild)
- 100 gr rucola of andere sla naar je voorkeur
- 250 gr tomaatjes
- snufje peper en zout
- snufje nootmuskaat
- 250 ml warme melk
- Klontje boter
- 100 gr geraspte oude kaas of Parmezaanse kaas
- geroosterde pijnboompitjes
- Kook de aardappels in een pan met water circa 15 tot 20 minuten tot ze gaar zijn.
- Giet ze af en stamp ze fijn met de boter en een snuf nootmuskaat, peper en zout.
- Giet beetje bij beetje de warme melk er bij. Roer de kaas er door en laat smelten.
- Schep daarna pas de rucola erdoor, halveer de tomaten en voeg die ook toe. De groenten maximaal 10 minuten meekoken. Roer het geheel goed door en stamp het fijn.
- Dit gerecht is goed te combineren met kipfilet, een runderworstje of witvis.
- Voorbereiding: koken inclusief voorbereiden 40 minuten.
- Variatie: probeer dit gerecht ook eens met veldsla in plaats van rucola. Klaar in een half uur maximaal.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer