Mexicaanse chocoladeflan voor 4 personen • voeding.esthervrees.nl
Afbeelding van Mexicaanse chocoladeflan voor 4 personen

GEEN FOTO BESCHIKBAAR


Een Mexicaanse chocoladeflan, ook wel flan genoemd is een custardpudding, met een caramelsaus. Chocola met kaneel is ook een geliefde combi. . Mexicaanse chocoladeflan behoort toe aan de Mexicaanse nagerechten en dit Mexicaanse chocoladeflan recept is voldoende om Mexicaanse chocoladeflan voor 4 personen klaar te maken

Ingrediënten voor Mexicaanse chocoladeflan voor 4 personen

Benodigde ingrediënten Mexicaanse chocoladeflan voor 4 personen

 

  • 120 g basterdsuiker
  • 2 el water
  • sap van ½ limoen
  • 60 g pure chocoladeflan
  • 2,8 dl melk
  • 1 kaneelstokje
  • 2 eieren
  • 2 eierdooiers
  • 60 g suiker

Afbeelding van Ingrediënten voor Mexicaanse chocoladeflan voor 4 personen

GEEN FOTO van Afbeelding van Ingrediënten voor Mexicaanse chocoladeflan voor 4 personen BESCIKBAAR

Bereiding: Mexicaanse chocoladeflan voor 4 personen

  1. Roer in een steelpan met dikke bodem 120 g suiker door het water en het limoensap.
  2. Kook zachtjes en roer tot de suiker is opgelost. Breng dan, zonder te roeren, de siroop aan de kook en kook die tot goudbruine karamel.
  3. Verwarm intussen 4 vormpjes in een op 180℃ of gasstand 4 voorverwarmde oven. Verdeel de karamel over de hete vormpjes en zorg ervoor dat de zijkanten en bodems egaal bedekt worden. Laat de vormpjes bij kamertemperatuur afkoelen.
  4. Hak de chocolade in kleine stukjes en verhit die samen met de melk en het kaneelstokje. Roer nu en dan om de chocolade op te lossen.
  5. Klop de eieren en eierdooiers samen met de overgebleven suiker enigszins schuimig. Klop geleidelijk de hete chocolademelk. Verwijder het kaneelstokje.
  6. Giet de chocoladecustard voorzichtig in de vormpjes en zet ze in een braadslede die zover met warm water gevuld is dat het tot halverwege de zijkant van de vormpjes reikt.
  7. Zet de braadslede voorzichtig in de oven en bak de puddinkjes 20 tot 25 minuten, of tot ze gestold zijn en een mes er weer helemaal schoon uitkomt.
  8. Laat de puddinkjes op kamertemperatuur afkoelen en zeef ze enige uren, of een nacht in de koelkast. Maak de puddinkjes los door een mes langs de zijkanten te halen en keer ze op bordjes om.

 

  • Tip: Probeer ook eens de variant Mexicaanse kaneelflan te maken.
  • Let op: kook de custard vooral niet te lang, want anders komt er een dik vel op de bovenkant.
  • Temperatuur oven: Laat de oven niet te warm worden, want dan zal de custard minder glad worden.
  • Garneertip: Garneer de flan met chocoladevlokken, framboos of banaan, of pecannoten.

Foto's van de bereiding van Mexicaanse chocoladeflan voor 4 personen

GEEN FOTO'S BESCHIKBAAR 610px


Advertenties door Google™

Tip: Vertel over voeding.esthervrees.nl aan uw vrienden, familie en relaties

Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer


    Chinese voorgerechten     Mexicaanse voorgerechten tortillas
    Chinese hoofdgerechten     Mexicaanse hoofdgerechten
    Chinese nagerechten     Mexicaanse nagerechten
    Chinese bijgerechten     mexicaanse bijgerechten
    Binnenkort meer
    Contacteer ons     Recept toevoegen