Afbeelding van Frijoles refritos (gebakken bonen). Dit is een klassiek bijgerecht bij Mexicaanse maaltijden, of het nu gaat om gevogelte, vlees, groenten of kaas. Dit Frijoles refritos (gebakken bonen) recept is voldoende voor 6 tot 8 personen.
Benodigde ingrediënten Frijoles refritos (gebakken bonen) voor 6 tot 8 personen
- 225 g gedroogde pintobonen
- 1 laurierblad
- 6 el olie
- zout en peper
- geraspte jonge kaas naar smaak
- sla in reepjes
- tortillas
- Week de bonen 1 nacht in voldoende koud water. Als alternatief breng je ze in koud water aan de kook en laat je ze 10 minuten flink doorkoken. Dek ze af en laat ze 1 uur staan.
- Afgieten, vers water en laurierblad toevoegen en 2 uur koken, of tot de bonen helemaal gaar zijn. Giet de bonen af, maar bewaar een beetje kookvocht. Verwijder het laurierblad.
- Verhit de olie in een koekepan met dikke bodem. Doe de bonen erbij en prak ze tijdens ze tijdens het bakken met de achterkant van een lepel. Niet teveel prakken, een derde moet heel blijven. Op smaak brengen met zout en peper.
- Verdeel de bonen egaal over de bodem en bak ze tot de onderkant stevig is, maar niet te bruin. Draai om en bak de andere kant.
- Bestrooi de bonen met geraspte kaas en bak ze tot de kaas gesmolten is. Serveer met reepjes sla en warme tortillas of tortillachips.
- Voorbereidingstijd:Voorbereidingstijd circa 15 minuten. Week de bonen 1 nacht of volg de beschrijving van dit recept. Kook in dat geval de bonen minstens 2 uur voor het bakken.
- Let op: de bonen moeten helemaal gaar zijn en ten minste 45 minuten flink gekookt hebben.
- Serveertip: serveer de bonen als een bijgerecht met enchiladas of vlees van de barbecue.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer