Chili Roja is een mexicaans hoofdgerecht waar bij we veel gebruik maken van rode ingrediën. Chili Roja is een Mexicaans hoofdgerecht en dit Chili Roja recept is voldoende voor 6 tot 8 personen.
Voor Chili Roja gebruiken gebruiken we veel rode ingrediënten. Rood vlees, rode uien, rode paprika's, paprikapoeder, mooie rode tomaten en kidney bonen als ingrediënten om Chili Roja te bereiden.
Benodigde ingrediënten Chili Roja voor 6 tot 8 personen
- Olie
- 900 g sukadelappen, in blokjes van 2,5 cm
- 1 grote rode ui, grof gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 rode paprika's, in stukjes van 2,5 cm
- 1-2 rode Spaanse pepers, ontdaan van zaad, fijngehakt
- 3 el milde chilipoeder
- 1 el komijn
- 1 el paprikapoeder
- 7 dl bier, water of bouillon
- 225 g tomaten uit blik, gepureerd
- snufje zout
- 6 rijpe tomaten, ontveld, ontdaan van zaad, in blokjes
- Verhit circa 0,6 dl olie in een braadpan en bak het vlees in kleine porties op een matig tot hoog vuur in vijf minuten bruin.
- Leg het vlees op een bord. Zet het vuur laag en bak in 5 minuten ui, knoflook, paprika's en Spaanse pepers. Voeg chilipoeder, komijn en paprikapoeder toe en bak die nog 1 minuut. Giet de vloeistof erover en voeg tomaten uit blik, tomatenpuree en het vlees toe.
- Laat alles circa 1 ½ tot 2 uur zachtjes sudderen. Voeg 45 minuten voor het eind van de kooktijd de bonen toe.
- Als het vlees helemaal mals is, voeg je zout naar smaak toe. Garneer met blokjes tomaat.
- Invriezen: de chili kan 3 maanden in de diepvries bewaard worden. Eerst wel volledig af laten koelen. In de koelkast ontdooien en langzaam opwarmen.
- Variatie: Gebruik ook eens varkensschouderlappen voor Chili Roja.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer