Benodigde ingrediënten Maispannekoekjes voor 4 personen
- 1 middelgrote ui, fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook, geperst
- geraspte schil en sap van ½ limoen
- ½ l tacosaus (zie basisrecept voor tacosaus)
- 3 grote, rijpe avocado's
- 1 el verse koriander, fijngesneden
- zout en zwarte peper
- korianderblaadjes om te garneren
- tortillachips
- Meng in een grote kom ui, knoflook, limoenschil, limoensap en tacosaus. Snijd avocado's in de lengte doormidden. Draai de helften in tegenovergestelde richting om ze van elkaar te halen.
- Wip de pit eruit met een mes.
- Leg de helften met de platte kant op een snijplank. Maak een ondiepe snee overlangs en trek de schil er voorzichtig af. U kunt ook het vruchtvlees met een lepel eruit scheppen.
- Hak de avocado grof en doe hem direct bij de ui en limoen in de kom.
- Prak het vruchtvlees tot een vrij glad mengsel, kruid het en roer de fijngesneden koriander erdoor. Schep het in een schaal en garneer het met korianderblaadjes.
- Omring de schaal met tortillachips om te dippen.
- Eén van Mexico's bekendste gerechten, als voorgerecht of extra bij een ander recept.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer