Chili con carne is een heerlijk hoofdgerecht uit de mexicaanse keuken. Dit Chili con carne recept is bedoeld voor 4 personen. Hoewel Chili con carne eigenlijk een Mexicaans hoofdgerecht is, kennen wij ook de Amerikaanse versie van Chili con carne.
Benodigde ingrediënten Chili con carne voor 4 personen
- 1 el olie
- 450 g rundergehakt
- 2 tl gemalen komijn
- 2 tl mild of scherp chilipoeder
- snufje oregano
- zout, peper en snufje suiker
- ¼ tl knoflookpoeder
- 2 el bloem
- 460 g tomaten uit blik
- 460 g kidney beans uit blik
- gekookte rijst om erbij te serveren
- Verhit de olie in een grote pan en bak het gehakt bruin en rul.
- Strooi komijn, chilpoeder, oregano, zout, peper, suiker, knoflook en bloem erover. Bak het mengsel, veelvuldig roerend, in circa 3 minuten op een matig vuur.
- Doe de tomaten en hun sap erbij en laat alles 25 tot 30 minuten sudderen.
- Voeg uitgelekte kidneybonen vlak voor het serveren toe. Laat ze in 5 minuten goed heet worden.
Serveren: schep de chili op de gekookte rijst. Garneer met een combinatie van zure room, gesnipperde ui, geraspte kaas en blokjes avocado. Serveer er tortilla's bij.
Bewaren:Chili con carne is prima in te vriezen. Laat de chili helemaal goed afkoelen. Ingevroren in diepvriesdoosjes is het gerecht Chili con carne 3 maanden houdbaar in de vriezer bij ‐18 ℃. Warm de Chili con carne pas op als het helemaal ontdooid is.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer