Benodigde ingrediënten Gado Gado voor 4 personen
- 1 el aardnootolie
- 1 wortel, in dunne reepjes gesneden
- 1 aardappel, in dunne reepjes
- 120 g gedopte sperzieboontjes
- 120 g Chinese kool, in reepjes gesneden
- 120 g taugé
- halve komkommer, in reepjes gesneden
- Pindasaus
- 2 el aardnootolie
- 60 g gepelde pinda's
- 2 rode pepertjes, zonder zaadjes en fijngehakt, of 1 tl chilipoeder
- 2 sjalotjes, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, uit de pers
- 1,4 dl water
- 1 tl bruine suiker
- sap van ½ citroen
- Een wok verhitten en 1 eetlepel aardnootolie toevoegen. De wortel en aardappel hierin 2 minuten roerbakken. Sperziebonen en kool toevoegen en nog 3 minuten roerbakken. Taugé en komkommer toevoegen en 2 minuten roerbakken. In een schaal leggen en warm houden.
- De pindasaus klaarmaken. De wok verhitten , 2 eetlepels aardnootolie erbij en de pinda's hierin 2 tot 3 minuten bakken. De pinda's uit de pan halen en op keukenpapier uit laten lekken.
- Pepertjes, sjalotjes en knoflook tot een zachte pasta mixen of stampen. De pinda's fijnmalen of -stampen.
- De olie weer verhitten en de peperpasta hierin 2 minuten bakken.
- Water toevoegen en aan de kook brengen. Gemalen pinda's, suiker, citroensap, en zout naar smaak toevoegen. Roeren tot de saus dik is (ongeveer 10 minuten). De kokosmelk toevoegen.
- De groenteschotel garneren met schijfjes hardgekookt ei en komkommer en serveren met de pindasaus.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer