Benodigde ingrediënten Kalfslever met pittige saus voor 4 personen
- 30 g boter
- 1 el bloemkoolroosjes
- 2,8 dl vleesbouillon
- 1 el tomatenpuree
- 1 teentje knoflook, uit de pers
- 1 tl Engels mosterd
- zout en peper
- 2 el tomaten-, mango- of andere vruchtenchutney
- 450 g kalfslever
- 1 el olie
- 1 ui, gesneden in ringen
- gehakte peterselie, als garnering
- Verhit een wok en voeg de boter toe. Wanneer deze gesmolten is, de bloem erdoor roeren en lichtbruin bakken. Van het vuur halen en langzaamaan de bouillon erdoor roeren en lichtbruin bakken.
- Van het vuur halen en langzaam de bouillon erdoor roeren. Weer op het vuur zetten en tomatenpuree en knoflook toevoegen. Al roerend aan de kook brengen.
- Mosterd, zout en peper naar smaak toevoegen en 5 minuten laten sudderen.
- De chutney toevoegen en goed met de rest mengen. Het mengsel uit de wok halen en apart zetten.
- Intussen de lever in dunne plakjes snijden. Wassen en op keukenpapier uit laten lekken.
- De wok verhitten en de olie toevoegen. Als de olie heet is, de ui hierin bakken tot ze net van kleur verandert.
- Plakjes lever in een enkele laag in de wok leggen en, aan beide kanten 3 minuten bakken. Als de plakjes wat dikker zijn, eventueel iets langer.
- De lever moet doorbakken maar nog wel mals zijn; niet te lang bakken! De pittige saus dan in de wok doen en alles goed door elkaar roeren. Lever en saus bestrooien met gehakte peterselie en onmiddellijk opdienen.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer