Benodigde ingrediënten Gepeperde kip uit Szetsjwan voor 3 tot 4 personen
- 1 kleine eend (circa 1 kg)
- 1 tl zout
- 1 eiwit
- 5 el olie
- 1 ½ el maizena
- 2 schijfjes gemberwortel
- 2 kleine gedroogde pepertjes
- 2 groene of rode paprika's
- 2 verse Spaanse pepertjes
- 2 el sojasaus
- 2 el wijnazijn
Tip van de kok: je kunt dit gerecht zo heet maken als je wil, door de hoeveelheid pepertjes aan te passen.
- De eend in hapklare stukken snijden en alle botjes verwijderen.
- De vetsin mengen met 1 ½ theelepel maizena en 1 eetlepel water. De stukken eend hiermee mengen en 20 minuten laten marineren.
- De broccoli 1 minuut in kokend water leggen en uit laten lekken.
- De olie in de wok verhitten. Sjalotjes, gember, knoflook en bamboescheuten hier 1 tot 2 minuten in roerbakken.
- De resterende maizena mengen met het water en door het mengsel roeren. De saus al roerend dik laten worden. Onmiddellijk serveren.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer