Benodigde ingrediënten Lamsvleesballetjes met yoghurt voor 4 personen
- 450 g lamsvlees
- 1 kleine geraspte ui
- ½ tl chilipoeder
- 1 tl garam masala
- 1 el gehakte munt
- 30 g broodkruim
- 1 ei, licht geklopt
- zout en peper
- 2 el olie
- mespunt saffraandraadjes of ¼ tl gemalen kurkuma
- 2 el kokend water
- 5 el yoghurt
- verse koriander of yoghurt voor de garnering
- Meng in een kom het lamsvlees met knoflook, ui, chilipoeder, garam masala, munt en broodkruim.
- Het lichtgeklopte ei erbij doen, om de ingredienten te binden en zout en peper naar smaak toevoegen.
- Met vochtige handen kleine balletjes van het mengsel rollen.
- De wok verhitten en de olie toevoegen. De vleesballetjes in de olie doen en de wok schudden om ze rond te laten rollen. Bak ze aan alle kanten bruin.
- Aan de saffraan of kurkuma 2 eetlepels kokend water toevoegen en 5 minuten laten staan.
- Het saffraanwater aan de yoghurt toevoegen en goed roeren.
- De gehaktballetjes weer verhitten en in de yoghurt serveren. Garneren met wat verse munt of koriander.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer