Over Drentse koolraap stamppot voor 4 personen
Benodigde ingrediënten Drentse koolraap stamppot voor 4 personen
- 750 g aardappelen
- 250 g kastanjechampignons
- 1 koolraap van circa 700 g
- 1 bekertje Bulgaarse yoghurt
- 100 g geraspte boeren Leidse 20 plus kaas
- ½ potje verse bieslook
- 2 el kruidenboter
- Versgemalen zwarte peper
- Snufje zout
- Schil de aardappelen, de koolraap en snijd ze in stukken en kook ze met weinig water en zout in 20 minuten gaar.
- Knip intussen de bieslook fijn. Snijd de champignons in vieren. Verhit de kruidenboter in een koekepan en bak de champignons 5 minuten tot al het vocht is verdampt. Maal er peper boven.
- Giet de aardappelen en de koolraap af en stamp ze fijn.
- Verwarm de grill voor op de hoogste stand.Roer de yoghurt, ¾ deel van de kaas en ¾ deel van de bieslook door de stamppot, breng op smaak met zout en peper en doe de stamppot in een schaal.
- Strooi de rest van kaas erover en laat onder de grill of in pan kort gratineren. Schep de champignons over het geheel en strooi er de rest van de bieslook over. Serveer.
- Voorbereiding: koken inclusief voorbereiden 20 tot 30 minuten.
- Hierbij heb je alleen nog een stamper nodig, een koekepan en een kookpan. Dit recept is een verrassende combinatie te noemen van uiteenlopende smaken.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer