Benodigde ingrediënten Groente-visschotel voor 4 personen
- 1 el droge witte wijn
- ½ tl zout
- 1 eiwit
- 1 tl geraspte verse gemberwortel
- 1 tl maizena
- 225 g gepelde, schoongemaakte garnalen
- 120 g witvisfilet, in blokjes van 2,5 cm
- 120 g pijlinktvis, schoongemaakt in ringen van 2,5 cm, opengesneden en ingekerfd in een hekwerkpatroon
- 120 g peultjes, schoongemaakt
- olie om te frituren
- 1 wortel, in lucifers gesneden
- 1 stengel bleekselderij, in stukjes gesneden
- De wijn mengen met zout, eiwit, geraspte en maizena. Goed door elkaar roeren.
- Garnalen en vis er goed doorheen scheppen. De garnalen en visstukjes eruit halen en de saus bewaren.
- De peultjes 1 minuut in kokend water blancheren. Uit laten lekken.
- De olie in een wok verhitten. Garnalen en visstukjes hierin 2 frituren. Uit de pan halen en op keukenpapier uit laten lekken.
- De olie op 1 eetlepel na voorzichtig uit de wok gieten. De olie verhitten. Wortel en selderij hierin 3 minuten roerbakken.Peultjes toevoegen en nog 3 minuten roerbakken. De overgebleven saus toevoegen en roeren.
- Vis en garnalen toevoegen en al omscheppend verwarmen.
- Tijd: voorbereiding ongeveer 20 minuten; bakken ongeveer 20 minuten.
- Tip van de kok: door het inkerven sneller gaar.
- Koopadvies: gebruik voor dit gerecht met stevig vlees, zoals zeeduivel en kabeljauw.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer