- olie
- 1-2 teentjes knoflook
- 100 g gepelde garnalen
- 100 g sperzieboontjes, in stukken
- 1 wortel, geraspt
- 6 eieren
- zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- 2,25 dl kippebouillon
- ¼ tl zout
- 2 tl sojasaus
- 1 tl suiker
- 1 tl maizena
- 2 eetlepels olie in een wok verhitten en de knoflook hieraan toevoegen. Dit gedurende 1 minuut roerbakken.
- De garnalen toevoegen en 1 minuut roerbakken.
- De boontjes en wortel toevoegen, 2 minuten roerbakken en vervolgens uit de wok halen.
- De eieren, met zout en peper naar smaak , kloppen en het afgekoelde garnalenmengsel toevoegen.
- De wok schoonmaken en 1 eetlepel olie erin verhitten. Hierin 4 eetlepels van het eimengsel scheppen en dit als een pannekoek bakken. Wanneer het ei gestold is, de koek omdraaien en de andere kant goudbruin bakken. De eierkoek op een schaal leggen en warm houden. Bak de andere eierkoeken.
- Voor de saus de bouillon kloppen met de andere sausingredienten. Dit op laag vuur zetten tot de saus dik is. De eierkoeken met deze saus serveren.
Garnalen fu yung is een heerlijk klein gerechtje voor de lunch of avond voor 4 personen, Eet smakelijk!
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer