- 1 wortel, gehakt
- 1 ui, gehakt
- ½ prei, gesneden
- 1 laurierblaadje
- 2 middelgrote krabben
- 8,5 dl visbouillon
- 2,5 cm verse gemberwortel, gehakt
- 1 tl sake (rijstwijn)
- zout en peper
Zie bij weinig tijd ook de tip om tijd te besparen onder de bereidings-voorschriften op deze pagina
- Wortel, ui, prei en laurierblaadje met een grote hoeveelheid water in een pan doen om er een groentebouillon van te maken.
- Aan de kook brengen en de krabben toevoegen. Alles in ongeveer 20 minuten gaar laten koken.
- De gekookte krabben eruit halen en ze af laten koelen. Scharen, poten, en staarteinde afbreken.
- De scharen dan open hakken en de rug openbreken.
- Alle krabvlees er zorgvuldig afbreken.
- De visbouillon aan de kook brengen.
- De gember, rijstwijn en krabvlees toevoegen.
- Het geheel 15 minuten laten koken.
- De soep op smaak brengen met zout en peper en vervolgens heet opdienen.
Tips: het openmaken en verwijderen van het vlees kost veel tijd. Als je weinig tijd hebt, kun je ook een blik krab gebruiken. De soep is de volgende dag lekkerder.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer