Benodigde ingrediënten Mexicaanse gehaktburgers voor 4 personen
- 1 el olie
- 1 ui, fijngesnipperd
- 350 g rundergehakt
- 225 g gepureerde kidney beans uit blik
- 4 el paneermeel
- ½ tl chilipoeder
- 1 teentje knoflook, geperst
- zout en peper
- 1 geklopt ei
- bloem voor het wentelen
- olie om te frituren
- waterkers om te garneren
- Verhit olie in een pan en fruit de uien tot ze glazig zijn. Meng de uien door gehakt, bonen, paneermeel, specerijen, knoflook en zout en peper in een kom; roer geleidelijk het ei erdoor tot het mengsel goed plakt.
- Leg het mengsel op een met bloem bestoven werkblad en verdeel het in 8 porties.
- Maak er met bloem bestoven handen burgers van gelijke grootte van. Kneed eventueel voordat u de burgers vormt het mengsel nogmaals, om te voorkomen dat het uit elkaar valt.
- Wentel de burgers lichtjes door de bloem en zet ze in de koelkast tot ze stevig zijn.
- Giet zoveel olie in een grote koekepan dat de burgers helemaal bedekt zijn. Frituur ze, twee tegelijk, aan beide kanten tot ze goudbruin en helemaal gaar zijn.
- Laat ze op keukenpapier uitlekken. Schik ze op een bord en garneer met waterkers.
- Deze burgers zijn sappig en een tikje ongewoon, door de toevoeging van kidneybonen.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer