Benodigde ingrediënten Inktvis met broccoli en bloemkool voor 4 personen
- 450 g pijlinktvis
- 1,4 dl olie om te frituren
- 1 grof gehakte ui
- 2 stengels bleekselderij, diagonaal gesneden
- 450 g pijlinktvis
- 225 g verse broccoliroosjes
- 225 g verse bloemkoolroosjes
- ½ tl geraspte verse gemberwortel
- 1 el maizena
- 2 el water
- 2 el lichte sojasaus
- 2 el Chinese wijn of droge sherry
- 2 el oestersaus
- ½ tl sesamolie
- ½ tl suiker
- zout en peper
- De schoongemaakte inktvis in de lengte opensnijden. Met de binnenkant omhoog plat neerleggen. Met een scherp mes een hekwerkpatroon inkerven en daarbij diep in het vlees snijden.
- De olie in een wok verhitten. De inktvis in de wok doen en bakken tot hij gaat krullen. De vis uit de pan halen en op keukenpapier uit laten lekken.
- De olie op 1 eetlepel na uit de wok gieten. Ui, selderij, broccoli, bloemkool en gember toevoegen en 3 minuten roerbakken.
- De maizena in het water oplossen en mengen met sojasaus, wijn, oestersaus, sesamolie, suiker en zout en peper naar smaak. Goed mengen en in de wok gieten. Alles aan de kook brengen en 3 minuten al roerend zachtjes door laten koken.
- De inktvis weer in de wok doen en even verwarmen. Alles op een warme serveerschaal leggen en onmiddellijk serveren.
- Tijd:Voorbereiding 15 minuten, bakken ongeveer 20 minuten.
- Tip van de kok: door insnijden is de inktvis sneller gaar en krult het vlees bij het bakken. Pijlinktvis is het hele jaar door vers te verkrijgen.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer