Honinggarnalen met sesamzaad zijn met honing gezoete garnalen welke bestrooid zijn met sesamzaad. Honinggarnalen met sesamzaad is het ultieme verwenrecept voor 4 personen.
Benodigde ingrediënten Honinggarnalen met sesamzaad voor 4 personen
- 100g zelfrijzend bakmeel
- snufje zout
- peper
- 1 ei, licht geklopt
- 1,4 dl water
- 450 g garnalen, gepeld en schoongemaakt
- 2 el maizena
- frituurolie
- 1 el sesamolie
- 2 el honing
- 1 el sesamzaad
- Het meel met zout en peper in een kom zeven. In het midden een kuiltje maken, ei en water hierin doen en langzaam door het meel mengen.
- Het mengsel tot een glad beslag kloppen en dit 10 minuten apart zetten.
- Intussen de garnalen goed door de maizena halen. De overtollige maizena afschudden . De garnalen in het beslag leggen en ervoor zorgen dat ze goed bedekt zijn.
- De olie in een wok verhitten. De garnalen met een paar tegelijk hierin leggen en ze bakken tot het beslag goudgeel is. De garnalen uit de olie halen, op keukenpapier laten uitlekken en warm houden. Dit met alle garnalen herhalen.
- De hete olie voorzichtig uit de wok gieten. De sesamolie zachtjes in de pan verhitten.
- De honing toevoegen. Dit roeren tot het goed gemengd en heet is. De garnalen en goed omscheppen.
- De garnalen met sesamzaad bestrooien, omscheppen en onmiddellijk serveren.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer