Benodigde ingrediënten Flauta's voor 6 personen
- 225 g kipfilet, in stukjes
- 1 el olie
- 1 kleine ui, fijngesnipperd
- ½ groene paprika, fijngehakt
- ½ Spaanse peper, ontdaan van zaad, fijngehakt
- 90 g mais
- 6 ontpitte zwarte olijven, gehakt
- 1,2 dl slagroom
- zout
- 12 tortilla's
- tacosaus, guacamole en zure room om te garneren
- Verhit de olie in een koekepan en voeg kip, ui en groene paprika toe. Bak op matig vuur en roer vaak om de kip rul te maken.
- Voeg als de kip gaar is en de groenten zacht zijn Spaanse peper, mais, olijven, room en zout toe. Breng alles aan de kook op een hoog vuur. Blijf voortdurend roeren om de room in te laten koken.
- Leg 2 tortilla's op een schoon werkblad en laat ze circa 5 cm overlappen. Schep een beetje kipmengsel op de tortilla's, rol ze op en zet ze vast met cocktailprikkers.
- Frituur de flauta's in een grote koekepan in een laagje olie van 1,5 cm. Laat ze niet te bruin worden. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Schik de flauta's op borden en garneer ze met zure room, guacamole en tacosaus.
- Lange, dunne tortillarolletjes met hartige vulling, gegarneerd met zure room.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer