Zwaardvis met grapefuit-tequilasalsa is een heerlijk hoofdgerecht uit de mexicaanse keuken. Dit Zwaardvis met grapefuit-tequilasalsa recept is bedoeld voor 4 personen. Zwaardvis, machtig en compact. Doet het goed met garnering van zure grapefruit en tequila.
Benodigde ingrediënten Zwaardvis met grapefuit-tequilasalsa voor 4 personen
- Sap van 1 limoen
- 2 el olie
- zwarte peper naar smaak
- 4 tot 8 moten zwaardvis (afhankelijk van grootte)
- takjes koriander om te garneren
Grapefruitsalsa
- 4 tot 6 roze of rode grapefruits (afhankelijk van grootte)
- 1 limoen
- ½ groene fijngehakte Spaanse peper, ontdaan van zaad
- 1 fijngehakt bosuitje
- 2 el verse gehakte koriander
- 1 el suiker
- 3 el tequila
- Voor de salsa: haal met een citroentrekker dunne reepjes schil van de grapefruit en limoen en zet die apart.
- Haal het wit en de velletjes van de grapefruits en verdeel ze in partjes. Pers het sap uit de limoen. Meng grapefruitpartjes en reepjes schil met Spaanse peper, ui, koriander, suiker, tequila en limoensap en zet ze apart.
- Vermeng het sap van de andere limoen met olie en peper en kwast de vis hiermee in. Leg de vis onder een voorverwamde grill en bak hem circa 4 minuten per kant, afhankelijk van de afstand tussen de grill en de vis.
- Garneer de vismoten met een takje koriander en serveer ze met de grapefruitsalsa.
- Tip 1: Eventueel kan je wat suiker erbij doen, dit hangt af van de zoetheid van de grapefruits.
- Tip 2: 1 uur marineren van de vis met het limoen-mengsel voor extra smaak.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer