Benodigde ingrediënten Chimichanga's voor 6 personen
- 6 tortilla's (zie recept bij basisrecepten)
- halve hoeveelheid chili con carne (zie recept bij Mexicaanse hoofdgerechten)
- 6 slabladeren, in reepjes
- 6 bosuitjes, gehaktballetjes
- 90 g geraspte jong belegen kaas
- olie om te frituren
- halve hoeveelheid guacamole (zie recept bij basisrecepten en sauzen)
- 1,4 dl zure room
- 1 tomaat, ontdaan van zaad, in stukjes
- Verpak de gevulde tortilla's in aluminiumfolie en leg ze 5 minuten in een warme oven om ze buigbaar te maken.
- Warm de chili snel op en schep ongeveer 2 el op het midden van elke tortilla. Bedek met sla, bosuitjes en kaas.
- Maak er pakketjes van door de randen om te vouwen.
- Verhit een laag olie van 2,5 cm in een grote koekepan en leg de chimichanga's erin met de naden naar beneden. Bak er, afhankelijk van de pangrootte, 2-4 per keer.
- Schep guacamole over elke chimichanga, evenals zure room en stukjes tomaat. Meteen serveren.
- Vreemd klinkende naam voor een mooie snack die lijkt op gefrituurde taco.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer