Over Groene paprikasaus voor 4 deciliter
Benodigde ingrediënten Groene paprikasaus voor 4 deciliter
- 5 groene paprika's, ontdaan van zaad
- 3 groene Spaanse pepers, ontdaan van zaad
- 350 g suiker
- 1,75 dl witte wijnazijn
- 2,25 dl vloeibare pectine
- Hak de paprika's met Spaanse pepers fijn met een keukenmachine.
- Doe suiker en azijn in een diepe pan met dikke bodem en los op een zacht vuurtje de suiker op.
- Voeg het paprikamengsel toe en breng het aan de kook. Laat het 15 tot 20 minuten sudderen.
- Roer de pectine erdoor, breng de saus op een hoog vuur aan de kook en kook tot het mengsel ingedikt is en de lepel een spoor achterlaat als hij door de vloeistof getrokken wordt.
- Giet de saus in gesteriliseerde potten tot 1,25 cm van de bovenkant. Leg een rondje waspapier met de waskant naar onderen op de saus.
- Dek de potten of onmiddellijk af of laat ze eerst afkoelen voordat je de deksels erop doet.
- Tijd: Voorbereidingstijd circa 20 minuten, kooktijd 20 tot 25 minuten.
- Voorbereiding: steriliseer de potten door ze 15 minuten in een hete oven te zetten.
- Tip van de kok: eenmaal geopend moet de pot saus in de koelkast bewaard worden.
- Serveren: serveer de saus bij gerechten met vlees, gevogelte, groenten, eieren of kaas.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer