Benodigde ingrediënten Kippesoep met asperges voor 4 personen
- 450 g kippevlees
- 1 grof gehakte ui
- 1 stengel bleekselderij, grof gehakt
- 1 grof gehakte wortel
- 4 peperkorrels
- 1 l water
- zout en peper
- 275 g asperges uit blik, in stukken gesneden
- gehakte peterselie om te garneren
- Het kippevlees van het been halen in dunne reepjes snijden. De kippebeenderen met wortel, ui, selderij, peperkorrels en water in een wok doen.
- Het geheel aan de kook brengen, het vuur laag zetten en 30 minuten laten sudderen. Zeven en dan de bouillon teruggieten in de wok.
- De stukjes kip toevoegen en zacht laten koken tot de kip gaar is. Aspergestukken met het nat toevoegen. Met zout en peper op smaak brengen. Met gehakte peterselie bestrooien en serveren.
- Voorbereiding: 10 minuten, koken 45 minuten.
- Advies: voor de soep kun je ook goedkopere delen van de kip gebruiken. Garneer eens met peterselie- of korianderblaadjes.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer