Benodigde ingrediënten Gestoomde visrolletjes voor 4 personen
- 4 tong- of scholfilets
- 175 g gepelde gehakte garnalen
- 2 tl maizena
- 1 tl droge sherry
- 4 gehakte bosuitjes, alleen het groene deel
- 2 eieren, met een snufje zout geklopt
- De filets met het vel naar beneden en de staartkant naar je toe leggen. Een scherp mes in een hoek van 45° houden en met een zagende beweging van je af snijden om het vel te verwijderen.
- Tijdens het snijden hou je het vel vast en rol je het vlees op. Daarna leg je de filets met de ontvelde kant omhoog op een vlak oppervlak. De gehakte garnalen mengen met maizena, sherry en bosui. Dit mengsel over de filets verdelen.
- Het eimengsel in een wok al roerend bakken. Gelijke hoeveelheden ervan over het garnalenmengsel strijken.
- De visfilets vanaf de dikke kant oprollen. Met coctailprikkers vastzetten.
- De visrolletjes op een rooster boven een laagje kokend water in de wok leggen. De wok afdekken en de rolletjes 10 tot 15 minuten op matig vuur stomen. Als ze gaar zijn, de prikkers verwijderen en onmiddellijk serveren.
- Tijd: voorbereiding 25 minuten, stomen 10 tot 15 minuten.
- Serveren: met nieuwe aardapplen en een frisse gemengde salade.
- Voorbereiding: bij het schoonmaken van de filets kun je wat zout gebruiken om een betere grip op het vel te hebben. Door het mes in een hoek omlaag te houden, voorkom je dat je in het vlees snijdt.
- Tip: breng wat meer vulling naar de dikkere kant van de filets om te voorkomen dat ze er tijdens het rollen uit valt.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer