Pittige stoofschotel met varkensvlees voor 4 personen • voeding.esthervrees.nl
Afbeelding van Pittige stoofschotel met varkensvlees voor 4 personen

GEEN FOTO BESCHIKBAAR


Pittige stoofschotel met varkensvlees is een mexicaans hoofdgerecht. Pittige stoofschotel met varkensvlees is een Mexicaans hoofdgerecht en dit Pittige stoofschotel met varkensvlees recept is voldoende voor 4 personen. Langdurig sudderen laat de smaak van de stoofschotel beter tot zijn recht komen.

Ingrediënten voor Pittige stoofschotel met varkensvlees voor 4 personen

 

Benodigde ingrediënten Pittige stoofschotel met varkensvlees voor 4 personen

  • 2 el olie
  • 1 kilo varkensschouderstuk, in blokjes van 5 cm
  • 2 middelgrote uien, in stukjes
  • 1 el chilipoeder
  • 1 grote groene paprika in stukjes
  • 1 el chilipoeder
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • 460 g tomaten uit blik
  • 3 el tomatenpuree
  • 1 el worchestersauce
  • 1,2 dl runderbouillon
  • 2 el appelazijn
  • 1 laurierblad
  • ½ tl oregano
  • zout en een paar druppels tabasco

 


Afbeelding van Ingrediënten voor Pittige stoofschotel met varkensvlees voor 4 personen

GEEN FOTO van Afbeelding van Ingrediënten voor Pittige stoofschotel met varkensvlees voor 4 personen BESCIKBAAR

Bereiding: Pittige stoofschotel met varkensvlees voor 4 personen

  1. Verhit de olie in een grote braadpan. Voeg de blokjes vlees in twee keer toe. Bak ze op een hoog vuur in 5 minuten per keer bruin.
  2. Schep ze op een bord. Voeg eventueel meer olie toe en bak de uien en paprika een beetje zacht. Voeg chilipoeder en knoflook toe en bak nog 1 minuut.
  3. Voeg tomaten (met sap) en tomatenpuree toe. Roer de worchestersaus, bouillonen azijn erdoor en maak de tomaten klein. Voeg laurierblad, oregano en zout toe.
  4. Breng het mengsel aan de kook, dek het af en laat circa 1½ uur sudderen op een laag vuur.
  5. Schep als het vlees helemaal gaar is, het eventuele vet van de oppervlakte van de saus. Verwijder het laurierblad, voeg druppels tabasco, zout en peper naar smaak toe, en serveer.


  • Invriezen: Pittige stoofschotel met varkensvlees kan 3 maanden in de diepvries bewaard worden bij -18℃. Eerst wel even volledig af laten koelen, dus Pittige stoofschotel met varkensvlees kan na volledig afkoelen in de vriezer worden bewaard en blijft 3 maanden goed.
  • Opwarmen: Pittige stoofschotel met varkensvlees in de koelkast laten ontdooien en langzaam opwarmen.
  • Serveren: geef er warme tortilla's bij en serveer het met pittige rijst met bonen als bijgerecht.

Foto's van de bereiding van Pittige stoofschotel met varkensvlees voor 4 personen

GEEN FOTO'S BESCHIKBAAR 610px


Advertenties door Google™

Tip: Vertel over voeding.esthervrees.nl aan uw vrienden, familie en relaties

Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer


    Chinese voorgerechten     Mexicaanse voorgerechten tortillas
    Chinese hoofdgerechten     Mexicaanse hoofdgerechten
    Chinese nagerechten     Mexicaanse nagerechten
    Chinese bijgerechten     mexicaanse bijgerechten
    Binnenkort meer
    Contacteer ons     Recept toevoegen