Over Zomerse tomatenstamppot voor 4 personen
Benodigde ingrediënten Zomerse tomatenstamppot voor 4 personen
- 750 gram rijpe tomaten
- 200 gram spekvet in blokjes
- 1 kilo kruimige aardappels
- 1 groene paprika in stukjes
- 1 gesnipperd ui
- 3 laurierblaadjes
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 blikje tomatenpuree
- Zout en peper
- Doe het spek in een braadpan of koekenpan en bak het zachtjes uit. Voeg dan de ui en paprika toe en laat dit mee fruiten.
- Snijd de tomaten in kwarten en doe ze samen met de oregano, laurier en peper in een aparte pan. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe.
- Zet het vuur laag en laat het een half uurtje inkoken. Kook intussen de aardappels gaar en stamp ze fijn. Vis de laurierblaadjes en de tomaten velletjes uit de saus en stamp deze door de aardappels.
- Meng tot slot de ui, paprika en spek mee met het stamppotje...dat wordt smullen.
- Totale duur: koken inclusief voorbereiden 45 minuten en dan kun je al genieten van snelle Zomerse tomatenstamppot voor 4 personen.
- Tip: Stamppot weer eens even heel anders dan we gewend zijn.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer