Benodigde ingrediënten Gestoomd lamsvlees met champignonsaus voor 4 tot 6 personen
- 1 kg ontbeend lamsvlees, in reepjes gesneden
- 2 sjalotjes, in stukjes
- 2 tl olie
- zout en versgemalen zwarte peper
- mespunt vetsin
- 2 teentjes knoflook, gepeld en in schijfjes
- 1 tl maizena
- 3 el rijstwijn of droge sherry
- 5 el lichte sojasaus
- 1 tl fijngestampte zwarte peperkorrels
- 225 g champignons, gesneden in dunne plakjes
- 2,5 cm verse gemberwortel, gepeld en dun gesneden
- enkele druppels sesamolie
Verrukkelijke combinatie die je tong ongetwijfeld zal strelen.
- Het lamsvlees in een braadpan doen; water toevoegen totdat het vlees bedekt is en 5 minuten laten koken. Het vlees afgieten en het kooknat bewaren.
- De reepjes lamsvlees in een diepe schaal leggen, de sjalotjes erover verdelen en met zout en peper bestrooien.
- De olie in een wok verhitten, de knoflook bruin bakken en daarna verwijderen.
- De maizena mengen met sojasaus, wijn, vetsin, peperkorrels, gember en 4 eetlepels van het kooknat.
- Het maizenamengsel samen met de champignons door de olie in de wok roeren, 1 tot 2 minuten laten koken en over het lamsvlees gieten.
- De schaal afdekken met een stuk aluminiumfolie en dit rond de rand vastbinden.
- De schaal in een stoompan zetten en de inhoud 2 uur boven kokend water stomen. Wat sesamolie over het vlees verdelen en dan het gerecht direct serveren.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer