Benodigde ingrediënten Garnalen eierrijst voor 6 personen
- 400 g rijst, droge korrel
- 2 eieren
- ½ tl zout
- 4 el olie
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 120 g gepelde garnalen
- 60 g doperwtjes, uit de diepvries
- 2 bosuitjes, gesnipperd
- 2 tl donkere sojasaus
- De rijst goed wassen en in een wok doen. Zo veel water toevoegen dat het 2,5 cm boven de rijst staan.
- De rijst aan de kook brengen, één keer roeren en het vuur laag zetten. De wok afdekken en de rijst 5 tot 6 minuten laten koken, of tot het water geabsorbeerd is.
- De rijst onder de koude kraan afspoelen en met een vork iets losmaken.
- De eieren met een snufje zout kloppen. In de uisnippers hierin glazig bakken. Het eiermengsel toevoegen en zacht roeren tot het gestold is. Het eiermengsel uit de pan halen en apart zetten.
- Weer een eetlepel van de olie verhitten en hierin knoflook, garnalen, doperwtjes en bosui snel 2 minuten roerbakken. Uit de wok halen en apart zetten.
- De rest van de olie in de wok verhitten en de rijst en de rest van het zout toevoegen. De rijst even roerbakken en dan de eier- en garnalenmengsels en de sojasaus erdoor roeren. Onmiddellijk serveren.
- Voorbereiding: 20 minuten, koken 15 minuten.
- Serveertip: In plaats van doperwten is het ook mogelijk om paprika of maiskorrels te gebruiken.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer