Een chili is een pittige vleesstoofschotel; hier is varkensvlees gebruikt, de smaak versterkt door het bier. Chili verde is een Mexicaans hoofdgerecht en dit Chili verde recept is voldoende voor 6 tot 8 personen.
Benodigde ingrediënten Chili verde voor 6 tot 8 personen
- 0,6 dl olie
- 1 kilo mager varkensvlees
- 3 groene paprika, in stukjes
- 1 tot 2 groene Spaanse pepers, ontdaan van zaad, fijngehakt
- 1 kleine bosbosuitjes, gehakt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 tl gemalen komijn
- 2 tl gehakte verse oregano
- 3 el gehakte verse koriander
- 1 laurierblad
- 7 dl bier, water of kippebouillon
- 225 g uitgelekte kikkererwten in blik
- 1 ½ el maizena, vermengd met 3 el water (naar keuze)
- zout
- 1 grote rijpe avocado, geschild en in blokjes
- 1 el citroensap
- Verhit de olie in een grote braadpan en bak de vleesblokjes in drie porties lichtbruin boven een hoog vuur.
- Zet het vuur iets lager en bak de paprika's tot ze iets zacht zijn. Voeg Spaanse pepers, uitjes, knoflook en komijn toe en bak alles 2 minuten.
- Voeg kruiden en vloeistof toe en zet het vuur laag. Doe het deksel op de pan en laat het vlees 1 tot 1 ½ uur sudderen, tot het mals is. Kook kikkererwten gedurende de laatste 45 minuten mee.
- Bind het kookvocht eventueel met maizena; blijf na toevoeging roeren tot het vocht indikt en helder wordt.
- Voeg zout naar smaak toe en verwijder het laurierblad.
- Roer de avocado door het limoensap en bestrooi de chili hiermee voor het serveren.
Serveren met warme tortilla's en rijst.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer