Over Oude Wijvenkoek cake
Benodigde ingrediënten Oude Wijvenkoek cake
- 300 gr Honing
- 300 gr Stroop
- 5 gr Olie
- 2 dl Water
- 50 gr Oude koek
- 5 gr Anijszaad
- 2 gr baking soda
- 13 gr Bakpoeder
- 500 gr Roggebloem
- 50 gr Bloem
- Extra bloem
- Verkruimel de koek en breng de koek samen met het water, 200 gr stroop en 200 gr honing aan de kook. Voeg al roerende het roggebloem toe.
- Laat dit rogge-deeg zeker twee dagen rusten.
- Verwarm de oven voor op 180℃. Bestrooi het werkblad met wat bloem en kneed de overige honing en stroop, anijszaad, baking soda en bakpoeder door het deeg.
- Spray of vet het bakblik in en druk het deeg gelijkmatig en zachtjes in het blik.
- Bestrooi de bovenkant van het deeg met bloem. Bak de koek gaar in 1 uur. Geniet ervan!
- Voorbereiding: 2 dagen het deeg laten rusten. Koken 60 minuten.
- Dus je bent wel even bezig, maar na iets meer dan 2 dagen heb je ook wat: een ouderwetse lekkere Oude Wijvenkoek.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer