Benodigde ingrediënten Gestoofde kip met ananas voor 2 tot 3 personen
Kruiden
- 2 el lichte sojasaus
- 1 el olie
- 1 el maizena
- 1 tl sesamolie
- 2 el water
- 750 g kipfilet in blokjes
Saus
- 1,5 tl maizena
- 2,5 dl water of kippebouillon
- 2 tl donkere sojasaus
- zout naar smaak
- 2 el olie
- 1 ui, gepeld en in stukken gesneden
- 2 sjalotjes, fijngesneden
- 2,5 cm verse gemberwortel, geschild en in dunne schijfjes
- 4-5 ananasringen, in stukjes
De ananas is in dit gerecht een heerlijke aanvulling op de kip.
- Alle ingredienten voor het kruiden door elkaar mengen.
- De blokjes kop erin leggen en 10-12 minuten marineren.
- De ingredienten voor de saus in een kom mengen.
- De olie in een wok verhitten, de kip erbij doen en rondom bruin bakken, dan de ui toevoegen en in ongeveer 2 minuten net glazig bakken.
- De gemberwortel toevoegen en 1 minuut mee laten bakken.
- De overgebleven marinade en de sausingredienten toevoegen en alles aan de kook brengen. Al roerend verhitten tot de saus dikker wordt; nu de ananas toevoegen en goed door laten warmen. De kip met ananas serveren met gebakken rijst.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer