Benodigde ingrediënten Knapperige vis met Spaanse peper voor 4 personen
Olie
- 450 g visfilet, in blokjes van 2,5 cm
Beslag:
- 60 g bloem
- 1 ei, gesplitst
- 1 el olie
- 5 el melk
- zout
- frituurolie
Saus:
- 1 tl geraspte gemberwortel
- ¼ tl chilipoeder
- 2 el tomatenpuree
- 2 el tomatenchutney
- 2 el donkere sojasaus
- 2 el Chinese wijn of droge sherry
- 2 el water
- 1 tl suiker
- 1 rood pepertje, zaadjes verwijderd en fijngesneden
- 1 teentje knoflook, uit de pers
- zout en peper
Tip: Gebruik voor dit recept je favoriete witvis, voldoende voor 4 personen
- De bloem met een mespunt zout zeven. In het midden een kuiltje maken en daarin de eidooier en de olie doen.
- Met de melk een glad beslag maken waarin je de bloem langzaam opneemt. Goed kloppen. Het beslag afdekken en 30 minuten op een koele plaats zetten.
- Het eiwit stijfkloppen en kort voor gebruik door het beslag scheppen.
- De olie in de wok verhitten. De visblokjes door het beslag halen. Ze moeten goed bedekt zijn, dan kunt u ze voorzichtig in de hete olie leggen. In circa 10 minuten goudbruin laten bakken en uit de olie scheppen.
- De olie opnieuw verhitten en de visblokjes door het beslag halen. Ze moeten goed bedekt zijn, dan kunt u ze voorzichtig in de hete olie leggen. In circa 10 minuten opnieuw verhitten en de visblokjes nog 2 minuten bakken.
- De olie, op één eetlepel na, uit de wok gieten.
- De olie in de wok verhitten en chilipoeder, gember, knoflook, pepertje, knoflook, pepertje, tomatenpuree, tomatenpuree, chutney, sojasaus, suiker, wijn, water en peper en zout naar smaak toevoegen.
- Het mengsel 3 minuten al roerend bakken. Het vuur hoog zetten en de visblokjes toevoegen. De blokjes door de saus scheppen, goed heet laten worden en serveren.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer