knapperige vis met spaanse peper voor 4 personen • voeding.esthervrees.nl
Afbeelding van Knapperige vis met Spaanse peper voor 4 personen

GEEN FOTO BESCHIKBAAR


 

Ingrediënten voor Knapperige vis met Spaanse peper voor 4 personen

Benodigde ingrediënten Knapperige vis met Spaanse peper voor 4 personen

Olie

  • 450 g visfilet, in blokjes van 2,5 cm

Beslag:

  • 60 g bloem
  • 1 ei, gesplitst
  • 1 el olie
  • 5 el melk
  • zout
  • frituurolie

Saus:

  • 1 tl geraspte gemberwortel
  • ¼ tl chilipoeder
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 el tomatenchutney
  • 2 el donkere sojasaus
  • 2 el Chinese wijn of droge sherry
  • 2 el water
  • 1 tl suiker
  • 1 rood pepertje, zaadjes verwijderd en fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, uit de pers
  • zout en peper

Tip: Gebruik voor dit recept je favoriete witvis, voldoende voor 4 personen


Afbeelding van Ingrediënten voor Knapperige vis met Spaanse peper voor 4 personen

GEEN FOTO van Afbeelding van Ingrediënten voor Knapperige vis met Spaanse peper voor 4 personen  BESCIKBAAR

Bereiding: Knapperige vis met Spaanse peper voor 4 personen

  1. De bloem met een mespunt zout zeven. In het midden een kuiltje maken en daarin de eidooier en de olie doen.
  2. Met de melk een glad beslag maken waarin je de bloem langzaam opneemt. Goed kloppen. Het beslag afdekken en 30 minuten op een koele plaats zetten.
  3. Het eiwit stijfkloppen en kort voor gebruik door het beslag scheppen.
  4. De olie in de wok verhitten. De visblokjes door het beslag halen. Ze moeten goed bedekt zijn, dan kunt u ze voorzichtig in de hete olie leggen. In circa 10 minuten goudbruin laten bakken en uit de olie scheppen.
  5. De olie opnieuw verhitten en de visblokjes door het beslag halen. Ze moeten goed bedekt zijn, dan kunt u ze voorzichtig in de hete olie leggen. In circa 10 minuten opnieuw verhitten en de visblokjes nog 2 minuten bakken.
  6. De olie, op één eetlepel na, uit de wok gieten.
  7. De olie in de wok verhitten en chilipoeder, gember, knoflook, pepertje, knoflook, pepertje, tomatenpuree, tomatenpuree, chutney, sojasaus, suiker, wijn, water en peper en zout naar smaak toevoegen.
  8. Het mengsel 3 minuten al roerend bakken. Het vuur hoog zetten en de visblokjes toevoegen. De blokjes door de saus scheppen, goed heet laten worden en serveren.

Foto's van de bereiding van Knapperige vis met Spaanse peper voor 4 personen

GEEN FOTO'S BESCHIKBAAR 610px


Advertenties door Google™

Tip: Vertel over voeding.esthervrees.nl aan uw vrienden, familie en relaties

Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer


    Chinese voorgerechten     Mexicaanse voorgerechten tortillas
    Chinese hoofdgerechten     Mexicaanse hoofdgerechten
    Chinese nagerechten     Mexicaanse nagerechten
    Chinese bijgerechten     mexicaanse bijgerechten
    Binnenkort meer
    Contacteer ons     Recept toevoegen