- Gehaktballetjes
- 225 g rundergehakt
- 1 teentje knoflook, uit de pers
- 1 ui, gepeld en gesnipperd
- ½ tl zout
- ½ dl kerriepoeder
- ½ tl kaneel
- ½ tl kruidnagelpoeder
- ½ tl versgemalen peper
- 30 g paneermeel
- 1 klein ei, licht geklopt
- aardnoten olie
De gehaktballetjes ingrediënten
De bouillon ingrediënten
- 1 tl garam masala
- 1 tl kurkuma
- 1 ui, gepeld en gesnipperd
- 1 tl kerrieblaadjes
- 5,7 dl water
- 1 teentje knoflook, uit de pers
- ½ kopje gedroogde kokos, 15 minuten
- geweekt in 1 kopje heet water
- Alle ingredienten voor de gehaktballetjes mengen en hiervan balletjes vormen ter grootte van een walnoot.
- De wok met wat olie erin verhitten en hierin de gehaktballetjes bakken. De balletjes uit de wok scheppen als ze rondom bruin zijn en op keukenpapier uit laten lekken.
- De olie uit de wok gieten en er 1 theelepel olie in doen. De specerijen voor de bouillon gedurende 30 seconden bakken.
- Ui, kerrieblaadjes en knoflook toevoegen en gedurende 3 minuten bakken.
- Het kokosmengsel in een zeef doen, er zoveel mogelijk vocht uit persen en de pulp weggooien.
- Water en kokosmelk aan de wok toevoegen en alles 5 minuten zacht laten koken.
- Het mengsel op smaak brengen. De soep zeven en teruggooien in de wok. Nu de gehaktballetjes toevoegen en alles nog 5 minuten laten sudderen.
Tip: kerrieblaadjes kun je vaak als specerij in potjes kopen.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer