Benodigde ingrediënten Varkensvlees met pepertjes voor 4 personen
- 1 teentje gesnipperde knoflook
- 1 tl suiker
- 1 tl aardnootolie
- 1 tl Chinese wijn of droge sherry
- 1 tl maizena
- 275 g magere varkensfilet, in blokjes van 2,5 cm
- 1,4 dl aardnootolie, om te frituren
- 1 groene paprika, gesneden in reepjes
- 1 rood pepertje, zonder zaadjes en in dunne reepjes
- 4 bosuitjes, gehakt in stukjes
- Meng knoflook, suiker, 1 theelepel aardnootolie, wijn en maizena en giet dit mensel over het vlees. Afdekken en minstens 1 uur marineren; af en toe omscheppen.
- Intussen in een kom de ingredienten voor de saus goed mengen. Apart zetten.
- De frituurolie in een wok goed verhitten. De blokjes varkensvlees in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar bakken. Uit laten lekken en apart zetten.
- De olie op 1 eetlepel na uit de wok gieten. De olie in de wok verhitten, paprika, pepertje en bosui toevoegen en 2 minuten roerbakken.
- De saus en het vlees toevoegen en al roerend aan de kook brengen. Op smaak brengen en onmiddellijk serveren.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer