Benodigde ingrediënten Spare ribs met chinese paddestoelen voor 4 personen
- 900 g ribs (varkensribbetjes)
- 1 wortel, in dunne schijfjes gesneden
- 1 prei, fijngesneden
- 1 laurierblaadje
- 175 g gedroogde Chinese paddestoelen, 15 minuten in warm water geweekt en uitgelekt
- 1 el olie
- 1 tl gehakte knoflook
- ½ tl chilisaus
- 1 el sojasaus
- 1 el hoisinsaus
- 1 tl wijnazijn
- 2,8 dl kippebouillon
- zout en peper
- De ribbetjes tot aan het been doorsnijden en in stukken doorsnijden en in stukken verdelen. Dan in kleinere, beter hanteerbare stukken snijden.
- In een middelgrote pan ruim water aan de kook brengen met wortel, prei en laurierblaadje.
- De ribbetjes hierin 1 minuut blancheren, uit de panhalen en goed uit laten lekken.
- De paddestoelen 10 minuten in het kokende water leggen. Goed uit laten lekken en het water weggooien.
- De olie in een wok verhitten. Knoflook, chilisaus en paddestoelen toevoegen. Zachtjes bakken tot ze licht gekleurd zijn.
- Sojasaus, hoisinsaus, azijn en bouillon erdoor roeren.De ribbetjes toevoegen en alles goed mengen. Met zout en peper op smaak brengen en met deksel erop 10 minuten koken.
- Het deksel verwijderen en de saus iets in laten koken. Goed heet opdienen.
- Tijd: voorbereiding ongeveer 15 minuten, weken paddestoelen ongeveer 15 minuten; bakken ongeveer 20 minuten.
- Variatie: hoisinsaus kan eventueel vervangen worden door 1 tl suiker.
- Opmerking: blancheer de ribbetjes niet langer dan 1 minuut.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer