Schol in pittige tomatensaus is een pikante visschotel die populair is in de Golf van Mexico. Schol in pittige tomatensau is een Mexicaans hoofdgerecht en dit Schol in pittige tomatensau recept is voldoende voor 4 personen.
Benodigde ingrediënten Schol in pittige tomatensaus voor 4 personen
- 90 g roomkaas
- 1 tl oregano
- snufje cayennepeper
- 4 hele scholfilets
- schijfjes limoen en dille, om te garneren
Tomatensaus
- 1 el olie
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 1 stengel gehakte bleekselderij
- 1 Spaanse peper, gehakt en van zaad ontdaan
- ¼ tl van elk: gemalen komijn, koriander en gember
- ½ rode en ½ groene gehakte paprika
- 400 g tomaten uit blik
- 1 el tomatenpuree
- zout, peper, snufje suiker
- Voor de saus verhit olie in een pan met dikke bodem en bak ui, bleekselderij, Spaanse peper en specerijen circa 5 minuten op een zeer laag vuur.
- Voeg paprika's en overige saus-ingrediënten toe en breng ze aan de kook. Zet het vuur laag en laat de saus, onder af en toe roeren. 15 tot 20 minuten laten sudderen. Zet haar even apart.
- Vermeng roomkaas, oregano en cayennepeper.
- Smeer dit mengsel op alle visfilets en rol ze op. Zet ze vast met een cocktailprikker.
- Leg de filets in een licht ingevette ovenschaal en dek die af. Bak de vis 10 minuten in een op 180℃ of gasstand 4 voorverwarmde oven.
- Schenk de tomatensaus erover en bak de vis nog 10-15 minuten, tot de vis stevig aanvoelt en ondoorzichtig is. Garneer met schijfjes limoen en dille.
Serveertip: Lekker met rijst en avocadosalade, of garnalen en krab.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer