Pittig lamsvlees voor 4 personen • voeding.esthervrees.nl
Afbeelding van Pittig lamsvlees voor 4 personen

GEEN FOTO BESCHIKBAAR


Ingrediënten voor Pittig lamsvlees voor 4 personen

Benodigde ingrediënten Pittig lamsvlees voor 4 personen

  • 450 g lamsfilet
  • 1 tl gehakte verse dille
  • 1 tl gekneusde rozemarijn
  • 1 tl gehakte verse tijm
  • 2 tl licht gekneusd mosterdzaad
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 tl versgemalen zwarte peper
  • ½ tl gemalen piment
  • sap van 2 citroenen
  • 2,8 dl rode wijn
  • 2 el olie
  • 1 kleine rode paprika, in reepjes gesneden
  • 90 g hele champignons
  • 30 g boter of margarine
  • 3 el bloem
  • 1,4 dl vleesbouillon
  • zout

 


Afbeelding van Ingrediënten voor Pittig lamsvlees voor 4 personen

GEEN FOTO van Afbeelding van Ingrediënten voor Garnalen-eierrijst voor 6 personen BESCIKBAAR

Bereiding: Pittig lamsvlees voor 4 personen

     

  1. Het vlees in een ondiepe schaal leggen en bestrooien met dille, rozemarijn, tijm en mosterdzaad. Peper, laurierblaadjes, piment, citroensap en wijn toevoegen. Roeren om het vlees goed met de marinade te bedekken en 4 uur in de koelkast zetten.
  2. De olie in een grote wok verhitten, paprika en champignons toevoegen en iets gaar laten worden. Met de schuimspaan eruit scheppen.
  3. De olie in de wok weer verhitten en het goed uitgelekte en drooggedepte vlees. De marinade bewaren. Het vlees snel aan alle kanten bruin bakken. Uit de wok halen en met de groenten apart zetten.
  4. De boter in de wok smelten en wanneer hij schuimt, de bloem toevoegen. Het vuur laag zetten en het meel verwarmen tot het een marinade toevoegen.
  5. De bouillon en de marinade toevoegen. Het geheel aan de kook brengen en groenten en vlees toevoegen. 12 tot 15 minuten koken, tot het vlees mals is en nog roze van binnen.
  6. Het vlees diagonaal in dunne plakken snijdenen over de borden verdelen. De laurierblaadjes uit de saus halen en de saus over het vlees scheppen.

     

  7. Tijd: voorbereiding ongeveer 25 minuten, plus 4 uur marineren, bakken ongeveer 25 minuten.
  8. Variatie: u kunt voor dit recept ook varkens- of rundvlees gebruiken, maar zorg er dan voor dat het vlees goed doorbakken is en niet meer roze.
  9. Serveren: serveren met rijst of gebakken aardappelen.

Foto's van de bereiding van Pittig lamsvlees voor 4 personen

GEEN FOTO'S BESCHIKBAAR 610px


Advertenties door Google™

Tip: Vertel over voeding.esthervrees.nl aan uw vrienden, familie en relaties

Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer


    Chinese voorgerechten     Mexicaanse voorgerechten tortillas
    Chinese hoofdgerechten     Mexicaanse hoofdgerechten
    Chinese nagerechten     Mexicaanse nagerechten
    Chinese bijgerechten     mexicaanse bijgerechten
    Binnenkort meer
    Contacteer ons     Recept toevoegen