Indiaans brood met chorizo en salsa voor 4 tot 6 personen • voeding.esthervrees.nl
Afbeelding van Indiaans brood met chorizo en salsa voor 4 tot 6 personen

GEEN FOTO BESCHIKBAAR


Ingrediënten voor Indiaans brood met chorizo en salsa voor 4 tot 6 personen

Benodigde ingrediënten Indiaans brood met chorizo en salsa voor 4 tot 6 personen

  • Bereiding: Brood
  • 225 g bloem
  • 1 el bakpoeder
  • snufje zout
  • 15 g boter
  • 2 tl komijnzaadjes
  • 2 dl water
  • olie om te frituren
  • Chorizovulling
  • 2 middelgrote aardappelen met rode schil
  • 450 g chorizoworst
  • 4 bosuitjes, gesnipperd
  • Salsa
  • 1 teentje knoflook
  • 30 g korianderblaadjes
  • 1 tl verse oregano
  • een halve Spaanse peper of minder, zonder zaad
  • snufje zout en mosterdpoeder
  • sap van twee limoenen
  • 1,75 dl olie
  • reepjes sla, verkruimelde feta en plakjes tomaat om te garneren

 


Afbeelding van Ingrediënten voor Indiaans brood met chorizo en salsa voor 4 tot 6 personen

GEEN FOTO van Afbeelding van Ingrediënten voor Garnalen-eierrijst voor 6 personen BESCIKBAAR


 

  1. Zeef bloem, bakpoeder en zout boven een kom. Voeg de boter in kleine klontjes toe, zodat een kruimelige massa ontstaat en roer de komijnzaadjes erdoor. Voeg voldoende water om er een zacht, iets plakkerig deeg van te maken. Kneed enkele malen en laat het afgedekt staan voor 15 tot 20 minuten.
  2. Verdeel het deeg in 8 stukjes en maak er op een met bloem bestoven werkblad platte rondjes (doorsnede 10 cm) van. Prik met je vinger in het midden van elk rondje een gaatje en laat ze 30 minuten afgedekt staan.
  3. Kook ondertussen in de schil. Breng de chorizo bedekt met water aan de kook en laat 10 minuten sudderen, of tot het net mals is. Neem de chorizo uit de pan en haal het vel eraf als de worst nog warm is.
  4. Hak de worst grof en zet hem apart. Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en laat ze afkoelen. Snijd ze in kleine blokjes.
  5. Pureer voor de salsa knoflook, koriander, oregano, Spaanse peper, zout, mosterdpoeder en limoensap in een keukenmachine. Giet, terwijl de machine loopt, in een dun straaltje olie erbij en pureer tot een glad mengsel. Op smaak brengen met zout en peper.
  6. Giet een 5 tot 7,5 cm laagje olie in een frituurpan en verhit die tot 190℃. Laat een deegrondje voorzichtig erin zakken en duw het met een metalen lepel onder de olie. Draai het na 30 seconden om en bak de andere kant. Laat het uitlekken terwijl u de andere rondjes frituurt.
  7. Vermeng de chorizo, bosuitjes en aardappelen met voldoende salsa om ze vochtig te maken. Schik de sla op het brood en schep de chorizovulling erop. Giet eventueel resterende salsa erover met tomaat en kaas.

 

  • Een variant hiervan wordt al jarenlang bereid door Amerikaanse Indianen.

Foto's van de bereiding van Indiaans brood met chorizo en salsa voor 4 tot 6 personen

GEEN FOTO'S BESCHIKBAAR 610px


Advertenties door Google™

Tip: Vertel over voeding.esthervrees.nl aan uw vrienden, familie en relaties

Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer


    Chinese voorgerechten     Mexicaanse voorgerechten tortillas
    Chinese hoofdgerechten     Mexicaanse hoofdgerechten
    Chinese nagerechten     Mexicaanse nagerechten
    Chinese bijgerechten     mexicaanse bijgerechten
    Binnenkort meer
    Contacteer ons     Recept toevoegen