Benodigde ingrediënten Rundvlees met uien voor 4 personen
- 450 g runderfilet
- 2 el olie
- 1 tl sesamolie
- 1 el Chinese wijn
- een stukje verse gemberwortel, geschild en grof gehakt
- 3 uien, in dunne ringen gesneden
- 1 teentje gesnipperde knoflook
- 2,8 dl vleesbouillon
- mespunt suiker
- 2 el donkere sojasaus
- 1 tl maizena, opgelost in wat water
- zout en peper
- Het vlees in heel dunne plakjes snijden.
- De helft van de olie mengen met de sesamolie en de wijn, het vlees hierdoor scheppen en 30 minuten laten marineren.
- De rest van de olie in een wok verhitten en gember, ui en knoflook daarin roerbakken tot de ingredienten lichtbruin zijn.
- Het vlees uit de marinade halen en de marinade weggooien. Het vlees in de wok doen en samen met de groenten roerbakken.
- Bouillon, suiker en sojasaus toevoegen en het geheel 4 minuten laten koken.
- De saus binden met de maizena en blijven roeren tot de gewenste dikte is bereikt. Met zout en peper op smaak brengen en onmiddellijk serveren.
- Tijd: voorbereiding ongeveer 15 minuten, plus 30 minuten marineertijd, bakken ongeveer 20 minuten.
- Serveertip: serveer dit gerecht op een bedje van gekookte of gestoomde witte rijst.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer