Benodigde ingrediënten varkensvlees met zwarte bonensaus voor 2 tot 3 personen
- 225 g mager varkensvlees, in blokjes van 2,5 cm, gespoeld in koud water en fijngemaakt
- 1 el olie
- 1 rode paprika, zonder zaad en zaadlijsten en in reepjes gesneden
- 3 el zwarte sojabonen, in koud water gespoeld en fijngemaakt
- 2 el Chinese wijn of droge sherry
- 1 tl geraspte gember
- 2 el lichte sojasaus
- 3 teentjes knoflook, uit de pers
- 1 el maizena
- 1,4 dl water
Tip van de kok: Zwarte bonen kun je vinden in natuurvoedingswinkels.
- De fijngemaakte zwarte bonen mengen met wijn, gember, sojasaus en knoflook.
- De maizena met 2 eetlepels water mengen en toevoegen aan het bonenmengsel.
- Het vlees in een schaal leggen en de saus erover gieten. Alles goed omscheppen en minstens 30 minuten laten marineren.
- De wok verhitten, de olie toevoegen en de reepjes paprika 3 minuten roerbakken. Uit de wok halen en apart zetten.
- Het varkensvlees toevoegen en de marinade bewaren. De vleesblokjes roerbakken tot ze aan alle kanten bruin zijn.
- De marinade en het restant water toevoegen en aan de kook brengen. Het vuur laag zetten, de wok afdekken en het vlees in ongeveer 30 minuten gaar laten worden. Af en toe omscheppen. Indien nodig meer water toevoegen.
- Vlak voor het serveren de paprika toevoegen en door laten warmen. Met gekookte witte rijst serveren.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer