Verse garnalen, gestoomd met courgette en een heerlijke vissaus voor 4 personen.
Benodigde ingrediënten Gestoomde garnalen voor 4 personen
- 1 el vissaus
- 1 el water
- 1 el wijnazijn
- 1 el sojasaus
- 2 tl suiker
- 10 verse muntblaadjes, fijngehakt
- 1 sjalotje, gesnipperd
- zout en peper
- 12 verse garnalen, gepeld en schoongemaakt
- 2 middelgrote courgettes, geschild in dunne, lange repen
- De vissaus mengen met water, azijn, sojasaus, suiker, munt, sjalotje, zout en peper. Dit goed roeren en minstens een uur apart zetten.
- Kort voor het serveren de garnalen met veel zout en peper bestrooien.
- De repen courgette om de garnalen 5 minuten stomen in een Chinese stoompan.
- De garnalen goed heet serveren en de saus erbij geven.
Tip: als de courgetterepen niet soepel genoeg zijn, 3 seconden in kokend water blancheren voor gebruik.
Opmerking: bereid de saus minstens een uur van tevoren.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer