Spare ribs met chili-roomsaus is een heerlijk hoofdgerecht uit de mexicaanse keuken. Dit Spare ribs met chili-roomsaus recept is bedoeld voor 4 personen. Cacaopoeder geeft kleur en body aan een saus die iets verfijnder is dan gewone barbecuesaus.
Benodigde ingrediënten Spare ribs met chili-roomsaus voor 4 personen
- 1 kg spare ribs
- 1 tl cacaopoeder
- 1 el bloem
- ½ tl komijn
- ½ tl paprikapoeder
- ¼ tot ½ tl chilipoeder
- ½ tl oregano
- zout en peper
- 2,25 dl warm water
- 2 el vloeibare honing
- 2 el slagroom
- limoenpartjes en waterkers om te garneren
- Laat de spare ribs heel en rooster ze in 20-25 minuten (of tot ze goed bruin zijn) in een op 200℃ (gasstand 6) voorverwarmde oven. Laat overtollig vet uitlekken.
- Meng cacaopoeder, bloem, komijn, paprikapoeder, chilipoeder, oregano, zout en peper, water en honing en giet dat over de spare ribs. Zet de oven op 180℃ (gasstand 4) en rooster ze nog 30 minuten tot de saus ingekookt is en de spare ribs mals zijn.
- Snijd de ribstukken in aparte stukken en schik ze op een schaal.
- Giet room bij het vocht dat in het bakblik is achtergebleven en breng de saus op een matig vuur aan de kook. Giet de saus over de spare ribs.
- Garneer de partjes limoen en waterkers.
Bereiding: de spare ribs kunnen de laatste 30 minuten op de barbecue klaargemaakt worden.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer