Eend met bamboescheuten is een heerlijk gerechtje met daarin enkele van de mooiste Chinese ingrediënten samen gecombineerd. Eend met bamboescheuten is bedoeld voor 2 personen.
Benodigde ingrediënten Eend met bamboescheuten voor 2 personen
- 1 kleine eend (circa 1 kg)
- eventueel 1 tl vetsin
- 2 ½ tl maizena
- 2 el water
- 100 g broccoli, in roosjes
- 3 el olie
- 2 of 3 sjalotjes
- 2,5 cm verse gemberwortel, geschild en in dunne plakjes
- 1 teentje knoflook
- 100 g bamboescheuten, in schijfjes
- ½ tl suiker
- zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- 0,6 dl kippebouillon
- 2 tl rijstwijn of zoete sherry
- enkele druppels sesamolie
Tip van de kok: wanneer je verse gemberwortel strak in huishoudfolie wikkelt, kun je het goed in de koelkast bewaren.
- De eend in hapklare stukken snijden en alle botjes verwijderen.
- De vetsin mengen met 1 ½ tl maizena en 1 eetlepel water. De stukken eend hiermee mengen en 20 minuten laten marineren.
- De broccoli 1 minuut in kokend water leggen en uit laten lekken.
- De olie in de wok verhitten. Sjalotjes, gember, knoflook en bamboescheuten hier 1 tot 2 minuten in roerbakken.
- De resterende maizena mengen met het water en door het mengsel roeren. De saus al roerend dik laten worden. Onmiddellijk serveren.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer