Kip Nueva Mexicana voor 6 personen • voeding.esthervrees.nl
Afbeelding van Kip Nueva Mexicana voor 6 personen

GEEN FOTO BESCHIKBAAR


Kip Nueva Mexicana is een Mexicaans hoofdgerecht en dit Kip Nueva Mexicana recept is bedoeld voor 6 personen.

Ingrediënten voor Kip Nueva Mexicana voor 6 personen

Benodigde ingrediënten Kip Nueva Mexicana voor 6 personen

  • 6 kippebouten, ontveld en ontbeend
  • 2 tl chilipoeder
  • 2 el olie
  • sap van 1 limoen

Limoen-roomsaus

  • 1,75 dl zure room
  • 1 tl limoensap en geraspte schil
  • 1 dl slagroom

Maisflensjes

  • 150 g fijngemalen maismeel
  • 60 g bloem
  • snufje zout
  • 1 ei van 1 eierdooier
  • 1 el olie gesmolten boter of margarine
  • 3,5 dl melk

Groene salsa

  • 1 grote courgette, in blokjes
  • 2 sjalotten, in blokjes
  • 1 grote, rijpe tomaat, ontveld en in blokjes
  • 1 el gehakte verse koriander
  • snufje cayennepeper en zout
  • 1 el witte wijn-azijn
  • 3 el olie

 


Afbeelding van Ingrediënten voor Kip Nueva Mexicana voor 6 personen

GEEN FOTO van Afbeelding van Ingrediënten voor Kip Nueva Mexicana voor 6 personen BESCIKBAAR

Bereiding: Kip Nueva Mexicana voor 6 personen

  1. Leg de kip in een schaal. Vermeng chilipoeder, olie, limoensap en een snufje zout en giet dit over de kip. Zet de kip 2 uur afgedekt in de koelkast.
  2. Vermeng de ingredienten voor de limoen-roomsaus. Afdekken en 2 uur in de koelkast zetten.
  3. Zeef voor de flensjes maismeel, bloem en zout boven een kom. Vermeng eieren, olie en melk, voeg ze toe, en roer ze door de droge ingredienten. Laat dit 30 minuten staan.
  4. Vermeng salsa-ingredienten, dek ze af en laat ze staan om te marineren.
  5. Verhit olie in een koekepan en bak de kip aan beide kanten snel bruin. Giet de rest van de marinade erbij en bak de kip nog 25 minuten tot ze gaar is.
  6. Verhit een beetje olie in een flensjespan. Voeg de pan schoon met keukenpapier en zet hem terug op het vuur. Giet een lepel beslag in de pan en verdeel het over de bodem terwijl u de pan rond beweegt. Draai de flensjes om wanneer de randen lichtbruin worden en er blaadjes aan de bovenkant verschijnen en bak de andere kant. Maak een stapel en houd die warm onder aluminiumfolie.
  7. Meng ingredienten voor de salade, behalve pijnboompitten, door elkaar.
  8. Om te serveren: leg een flensje op een bord. Leg een stuk kip op één helft en bedek dat met limoensaus. Leg salsa en salade aan beide kanten van de kip en vouw een gedeelte van het flensje ermee. Bestrooi met pijnboompitten.


Serveren met warme tortilla's en rijst.


Foto's van de bereiding van Kip Nueva Mexicana voor 6 personen

GEEN FOTO'S BESCHIKBAAR 610px


Advertenties door Google™

Tip: Vertel over voeding.esthervrees.nl aan uw vrienden, familie en relaties

Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer


    Chinese voorgerechten     Mexicaanse voorgerechten tortillas
    Chinese hoofdgerechten     Mexicaanse hoofdgerechten
    Chinese nagerechten     Mexicaanse nagerechten
    Chinese bijgerechten     mexicaanse bijgerechten
    Binnenkort meer
    Contacteer ons     Recept toevoegen