Benodigde ingrediënten Eend met sinaasappel voor 4 personen
- 3 sinaasappelen
- 1 kleine eend
- 1 el olie
- 15 g boter of margarine
- 2,8 dl lichte kippebouillon
- 0,9 dl rode wijn
- 2 el aalbessengelei
- zout en peper
- 1 tl pijlstaartmeel
- 1 el koud water
- waterkers om te garneren
- 2 sinaasappelen heel dun schillen en de schil in fijne sliertjes snijden. In heet water blancheren en apart zetten.
- Het sap uit 2 sinaasappelen persen. Van 1 sinaasappel de schil verwijderen en het vruchtvlees in dunne schijven of in partjes snijden.
- De eend wassen en goed droog deppen met keukenpapier.
- Een wok verhitten en olie en boter toevogen. Heet laten worden en de eend hierin aan alle kanten bruin bakken.
- De eend uit de wok halen en met een gevogelteschaar of een bakmes overlangs doorsnijden. Beide helften in repen van 2,5 cm snijden.
- Het vlees terugdoen in de wok. Bouillon, rode wijn, aalbessengelei, sinaasappelsap en -schil en zout en peper naar smaak toevoegen. Het geheel aan de kook brengen, het vuur lager zetten, afdekken en 20 minuten zachtjes laten koken.
- De sinaasappelschijfjes toevoegen en nog 10 minuten zacht laten koken, of tot het vlees gaar is.
- Als de saus wat gebonden moet worden, kun je het pijlstaartmeel met koud water mengen en aan de saus toevoegen.
- Aan de kook brengen en 3 minuten zacht laten koken.
- Garneren met de reepjes sinaasppelschil en waterkers.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer