Rivierforel is een heerlijk hoofdgerecht uit de mexicaanse keuken. Dit Rivierforel recept is bedoeld voor 4 personen. Rivierforel heeft van nature al zoveel smaak dat een simpele bereiding voldoende is. Knapperig maismeel, bacon en pijnboompitten als klap op de vuurpijl.
Benodigde ingrediënten Rivierforel voor 4 personen
- 30 g of 4 el pijnboompitten
- plantaardige olie om te frituren
- 8 plakken bacon, in blokjes
- 150 g maismeel
- snufje zout en witte peper
- 4 schoongemaakte forellen, circa 200 g per stuk
- sap van 1 limoen
- verse salie of koriander om te garneren
- Rooster de pijnboompitten onder voortdurend roeren in een koekepan ondere op een matig vuur goudbruin. Leg ze op keukenpapier.
- Doe een beetje olie in de pan en bak de baconblokjes al roerend knapperig. Laat ze bij de pijnboompitten uitlekken.
- Meng maismeel, zout en peper en bestrooi de vis ermee. Klop het meel goed op de vis. Overtollig meel afschudden.
- Doe meer olie in de pan (de olie moet tot halverwege de zijkanten van de vis komen). Verhit de olie boven een matig tot hoog vuur.
- Als de olie heet is, twee vissen in circa 4 tot 5 minuten goudbruin bakken. Draai ze om, zet eventueel het vuur iets lager en bak ze nog 4 tot 5 minuten. Laat ze uitlekken. Herhaal dit met de resterende twee vissen.
- Giet bijna alle olie uit de pan en warm bacoon en pijnboompitten weer kort op. Voeg limoensap toe en laat dit een paar seconden meewarmen. Schep het pijnboompitten-baconmengsel over de vis en garneer met koriander of salsa.
- Tip:Als je vis, zeevruchten of kip met meel bedekt, doe dit dan vlak voor het bereiden, want anders wordt het laagje klef. Bloem of volkorenmeel kan ook in plaats van maismeel.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer