Benodigde ingrediënten Sint-Jacobsschelpen met gember in oestersaus voor 4 personen
- 450 g sint-jacobsschelpen, gedroogd op keukenpapier, schoongemaakt, en in plakjes gesneden
- zout
- 2 el plantaardige olie
- 2,5 cm verse gemberwortel, in dunne plakjes en geschild
- 10 bosuitjes, diagonaal in stukjes van 2,5 cm gesneden
- Saus
- 1 el oestersaus
- 1 el lichte sojasaus
- ½ el sesamolie
- 1 tl maizena
- mespuntje suiker
- 1 tl geraspte verse gemberwortel
- 5 el lichte kippebouillon
- Meng de oestersaus met sojasaus, sesamolie, maizena, suiker en gerapste gember en zet het mengsel apart.
- De stukjes vis met wat zout bestrooien.
- Een wok verhitten en de olie toevoegen. De gesneden gember en bosuitjes toevoegen. De gesneden gember en bosuitjes toevoegen en 1 minuut roerbakken.
- Het vuur hoog zetten.
- Het sausmengsel toevoegen en erdoor roeren. Van het vuur halen en langzaam de de bouillon erdoor roeren.
- Op het vuur zetten en al roerend aan de kook brengen.
- De saus 3 minuten zacht laten koken en iets dikker laten worden.
- Op smaak brengen en onmiddellijk serveren.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer