Dit hoofdgerecht is een zalige mengelmoes van Chinese groenten en noten, gebakken in weinig olie en gekookt in een heerlijke aromatische saus voor 4 personen.
Benodigde ingrediënten Roergebakken rundvlees met mango voor 2 tot 3 personen
- 225 g runderfilet
- 1 el kookwijn
- 1 el sojasaus
- 1 tl maizena
- ¼ tl suiker
- ¼ tl peper
- 1 grote mango
- 4 el olie
- 1 el olie
- 1 el geraspte gemberwortel
- 1 el fijngesneden sjalotjes
- Het vlees in kleine plakjes snijden en deze 20 minuten marineren in een mengsel van wijn, sojasaus, maizena, suiker en peper.
- De mango schillen en in circa 6 mm dikke schijven snijden.
- De wok op hoog vuur zetten, 4 eetlepels olie toevoegen en wachten tot de olie bijna dampt.
- Het vuur nu matig laten branden, het vlees en de gember 1-2 minuten roerbakken en ze daarna uit de wok scheppen.
- De plakjes mango enkele seconden door de hete olie scheppen en vlees, gember en sjalotjes toevoegen. Nog enkele seconden roerbakken en onmiddellijk serveren.
- Tip van de kok: Als je niet de beschikking hebt over verse mango, kun je ook prima mango uit blik gebruiken.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer