Enchilada's voor 6 personen • voeding.esthervrees.nl
Afbeelding van Enchilada's voor 6 personen

GEEN FOTO BESCHIKBAAR


Ingrediënten voor Enchilada's voor 6 personen

Benodigde ingrediënten Enchilada's voor 6 personen

  • 10 rijpe tomaten, ontveld, ontdaan van zaad, in stukjes gehakt
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 tot 2 groen of rode Spaanse pepers, ontdaan van zaad, in stukjes gehakt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • zout
  • snufje suiker
  • 1 tot 2 el tomatenpuree
  • 30 g boter of maragarine
  • 2 eieren
  • 2,5 dl slagroom
  • 350 g varkensgehakt
  • 1 kleine rode paprika, gehakt
  • 45 g of 4 el rozijnen
  • 30 g of 4 el pijnboompitten
  • zout en peper
  • 12 tortilla's
  • 30 g of 4 el geraspte jong belegen kaas
  • bosuitjes in ringen, om te garneren

 


Afbeelding van Ingrediënten voor Enchilada's voor 6 personen

GEEN FOTO van Afbeelding van Ingrediënten voor Garnalen-eierrijst voor 6 personen BESCIKBAAR

Bereiding: Enchilada's voor 6 personen

 

  1. Pureer tomaten, ui, Spaanse pepers, knoflook, zout, suiker en tomatenpuree in een blender of keukenmachine tot een glad mengsel.
  2. Verhit boter of margarine in een grote pan. Voeg gepureerde groenten toe en laat ze 5 minuten sudderen.
  3. Klop de eieren en room goed samen. Voeg er een lepel hete puree aan toe en klop die er snel door. Voeg het mengsel toe aan de puree in de pan.
  4. Laat het mengsel al roerende zachtjes heet worden tot het indikt. Niet laten koken!
  5. Bak, terwijl u de saus maakt, vlees en paprika langzaam in een koekepan. Maak het vlees rul met een vork. Draai als het vlees bijna gaar is, het vuur hoog en laat het een paar minuten flink bakken. Voeg rozijnen, pijnboompitten en zout en peper toe.
  6. Roer circa ¼ van de saus door het vlees en verdeel dit mengsel gelijkmatig over tortilla's. Schep de vulling naar één helft van elke tortilla en rol deze op, de uiteinden openlatend met een beetje vulling in zicht.
  7. Leg de enchilada's met de naad naar beneden in een ovenschaal en giet de resterende saus erover, maar bedek de uiteinden niet. Bestrooi ze met kaas en bak ze in 15-20 minuten in een op 180℃ of gasstand 4 voorverwarmde oven, of tot de saus begint te borrelen. Bestrooien met ringetjes bosui en direct serveren.

 

  • Hoewel vullingen en sausjes anders zijn dan bij gewone tortilla's, zijn enchilada's één van de allersmakelijkste der Mexicaanse gerechten.

Foto's van de bereiding van Enchilada's voor 6 personen

GEEN FOTO'S BESCHIKBAAR 610px


Advertenties door Google™

Tip: Vertel over voeding.esthervrees.nl aan uw vrienden, familie en relaties

Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer


    Chinese voorgerechten     Mexicaanse voorgerechten tortillas
    Chinese hoofdgerechten     Mexicaanse hoofdgerechten
    Chinese nagerechten     Mexicaanse nagerechten
    Chinese bijgerechten     mexicaanse bijgerechten
    Binnenkort meer
    Contacteer ons     Recept toevoegen