- 175 g kalkoenborst
- 1 el sesamolie
- 50 g gedroogde Chinese paddestoelen, 15 minuten geweekt in warm water
- 6,5 dl kippebouillon
- 1 el sojasaus
- 1 schijfje verse gemberwortel
- zout en peper
Voor de garnering adviseren wij verse gehakte peterselie of bieslook te gebruiken
- Het kalkoenvlees in plakken en dan in blokjes snijden.
- De sesamolie in een wok verhitten, hierin de blokjes kalkoenvlees roerbakken tot ze bruin zijn. De blokjes dan uit de pan halen en ze uit laten lekken.
- De paddestoelen 10 minuten in gezouten water koken, afspoelen en goed uit laten lekken.
- De paddestoelen met de bouillon in een pan doen
- Vlees, sojasaus en gember toevoegen en met peper en zout op smaak brengen.
- De soep aan de kook brengen en 15 minuten zachtjes laten koken.
- De gemberwortel vlak voor het serveren verwijderen. De soep gloeiend heet serveren.
Serveren: voor het serveren bestrooien met 1 eetlepel verse, gehakte bieslook.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer