Over Soezen met Zwitserse crème
Benodigde ingrediënten Soezen met Zwitserse crème
- Soesjes
- 9 grote eieren
- 3 dl melk
- 15 g suiker
- 1 ½ water
- 180 g boter
- 360 g bloem
- snufje zout
- 15 g suiker
- Zwitserse crème
- 5 eidooiers
- 5 dl melk
- 1 dl room
- 75 g suiker
- 40 g custardpoeder
- 2 vanillestokjes
- 2 gelatineblaadjes
- 3 dl room opgeklopt met 50 g suiker
- Soesjes maken: Verwarm melk en water met suiker, boter en zout tot de boter gesmolten is. Voeg de bloem er ineens aan toe en roer tot de massa als een bal loslaat van de pan.
- Voorkom dat het geheel aanbrandt, dus blijf erbij!
- Zwitserse crème maken: Gebruik bij voorkeur een spatel. De eierdooiers en de suiker door elkaar roeren, dan de gezeefde bloem door de eierdooiers met suiker mengen.
- Met een klein deel van de koude melk gladroeren en vervolgens de vanillesuiker aan het mengsel toevoegen.
- Het restant van de melk verwarmen en onder goed roeren toevoegen aan het mengsel. Al roerende de massa aan de kook brengen en circa 4 minuten laten doorkoken.
- Nu de dikke massa al roerende af laten koelen; zo voorkom je vellen. De room voor verdere verwerking geheel laten afkoelen in de koeling.
- Voorbereiding: koken inclusief voorbereiden 60 minuten.
- Gebruik: Pas na het koelen van minimaal een half uur geschikt om te verwerken.
Wanneer U de informatie opvoeding.esthervrees.nlmet Uw vrienden, familie of relaties wilt delen, stuur ze dan op de volgende pagina een gepersonaliseerde e-mail of druk op de knoppen aan de linkerzijde of in de footer om voeding.esthervrees.nl te delen met Uw vrienden, familie en/of andere relaties.
Lees meer